ESPAI COWORKING Reglament d’ús i funcionament

ESPAI COWORKING

Reglament d’ús i funcionament

1. Objecte

L’objecte d’aquest reglament és regular el funcionament, l’accés i la utilització de les infrastructures i els recursos municipals disponibles en la Sala Polivalent de l’edifici del Portal del Clot i al servei de tutorització dels usuaris que desenvoluparà l’Oficina de Promoció Econòmica, d’acord amb allò que s’estipula en els punts següents.

 

2. Definició de l’Espai Coworking Xàbia

L’ESPAI COWORKING XÀBIA es concep com un espai de formació i de treball en comú (coworking) per desenvolupar una nova manera de formar-se i de treballar compartint espai i recursos, dirigit especialment als nous emprenedors, tot i oferint-los un servei de formació i d’assessorament a baix cost  i un lloc on es pot treballar sense necessitat de fer cap tipus d’inversió inicial.

Es tracta d’un espai obert i diàfan de 80 m2 en què els usuaris podran intercanviar experiències amb altres emprenedors i treballar conjuntament en un entorn agradable on es fomenta la col·laboració, l’intercanvi d’idees i la generació de projectes innovadors.

L’ESPAI COWORKING XÀBIA és un instrument al servei tant dels emprenedors com de les pimes locals per a facilitar-los el seu primer establiment, l’inici i/o consolidació del seu projecte empresarial, ja que podran cobrir les necessitats bàsiques inicials, fet que els permetrà millorar les seues expectatives de supervivència. D’una manera integrada s’ofereixen unes infrastructures municipals per poder ubicar-se de manera immediata i poder realitzar les seues activitats.

 

3. Localització de l’ESPAI COWORKING XÀBIA

L’ESPAI COWORKING XÀBIA està ubicat a la Sala Polivalent de l’edifici municipal del Portal del Clot, situat a l’Avda. Del Trenc d’Alba, 2. S’accedeix de manera directa a través de l’escala que comunica la dita avinguda amb la sala indicada.

Les persones que tinguen dificultats o mobilitat reduïda podran accedir per l’edifici de l’OAC.

 

4. Dotacions i recursos disponibles

L’ESPAI COWORKING XÀBIA està dotat amb les instal·lacions i infrastructures següents, a disposició dels usuaris:

 Una sala de reunions amb capacitat per a 10 persones.

 Espai wifi protegit amb codi d’accés que es facilitarà als abonats, i que estarà limitat per a la descàrrega de dades.

 Control d’accés mitjançant el telèfon intel·ligent de l'usuari (smartphone), a través d’un codi d'identificació personal, que sols permetrà l'entrada als usuaris registrats.

 Lavabos

 Climatització.

5. Usuaris de l’ESPAI COWORKING XÀBIA

L’ESPAI COWORKING XÀBIA podrà ser utilitzat per qualsevol persona física o jurídica que vulga desenvolupar una iniciativa empresarial de base tecnològica i/o innovadora, que siga compatible amb les condicions de l’immoble i el règim d’usos estipulat en el present reglament.

No es permetrà la utilització d’aquest espai a aquells emprenedors o empreses l’activitat dels quals genere externalitats que perjudiquen el normal funcionament de l’ESPAI COWORKING XÀBIA o la resta d’usuaris, o que pel seu objecte, risc o característiques es consideren incompatibles amb l’ESPAI COWORKING XÀBIA.

Els usuaris autoritzats podran utilitzar totes les instal·lacions de l’ESPAI COWORKING XÀBIA, incloses les sales de reunions, amb la reserva prèvia, que serà registrada de la manera que determine l’òrgan gestor de l’ESPAI COWORKING XÀBIA.

6. Tarifes

Per a utilitzar i aprofitar els espais i serveis disponibles a l’ESPAI COWORKING XÀBIA s’aplicarà el preu públic que aprove l’Ajuntament de Xàbia en les ordenances fiscals corresponents.

7. Procediment d’admissió

La gestió del procediment d’admissió per a usar l’espai ESPAI COWORKING XÀBIA es farà mitjançant el Departament de Foment Econòmic de l’Ajuntament de Xàbia.

Per a poder accedir tant al servei com al lloc de treball en l’ESPAI COWORKING XÀBIA, les persones interessades hauran de presentar la sol·licitud corresponent a l’Oficina de Foment Econòmic, amb indicació de les dades identificatives del sol·licitant i del treball que ha de desenvolupar, segons el model normalitzat, sol·licitud acompanyada del document justificatiu de l’ingrés de l’import corresponent, d’acord amb les tarifes vigents.

Els usuaris autoritzats disposaran d'un codi d'accés personal i intransferible, que serà autentificat mitjançant el seu smartphone, segons el tipus d’abonament contractat.

Per a poder renovar o ampliar el període d’abonament, s’haurà d’abonar prèviament l’import corresponent al període que es vol ampliar.

8. Normes d’utilització i obligacions dels usuaris

  • L’autorització no dóna dret de reserva permanent d’un lloc de treball mentre estiga en vigor l’abonament, sinó que el lloc utilitzat en un moment podrà ser utilitzat per un altre coworker si en el moment que vulga fer-ne ús es troba desocupat.
  • Els coworkers no pertorbaran l’ambient de l’ESPAI COWORKING XÀBIA amb sorolls, vibracions, olors o qualsevol causa que puga afectar o produir molèsties a la resta d’usuaris.
  • No podran cedir ni subarrendar l’accés ni desenvolupar cap activitat diferent per a la qual s’ha autoritzat l’accés a l’ESPAI COWORKING XÀBIA. Qualsevol modificació de l’activitat haurà de ser comunicada als responsables de la gestió de ESPAI COWORKING XÀBIA. No es podran realitzar en l’ESPAI COWORKING XÀBIA activitats perilloses, ni introduir materials perillosos, insalubres o inflamables.
  • Està prohibida l’entrada d’animals, llevat de gossos guia per a persones invidents.
  • El codi d'accés personal donarà dret a la utilització d’un lloc de treball. Els coworkers usuaris de les instal·lacions seran responsables que qualsevol persona relacionada amb el seu projecte que accedisca a l’ESPAI COWORKING XÀBIA complisca les obligacions que es recullen en aquest reglament. El coworker abonat serà responsable dels danys que puguen ocasionar aquestes persones.
  • Les visites externes no interferiran ni interrompran el treball de la resta d’usuaris de l’ESPAI COWORKING XÀBIA, per a la qual cosa s’utilitzarà la sala de reunions prèviament reservada.
  • L’Ajuntament de Xàbia es reserva el dret de prohibir o limitar l’accés a aquelles persones que desenvolupen accions contràries al bon funcionament de l’espai coworking de l’ESPAI COWORKING XÀBIA.
  • Tenint en compte les característiques de cada lloc de treball, en un espai diàfan sense separacions, queda sota la responsabilitat dels usuaris de l’ESPAI COWORKING XÀBIA el respecte a la protecció de dades de la resta de coworkers.

L’Ajuntament de Xàbia es reserva el dret d’incorporar totes les mesures de seguretat que considere oportunes, sense avís previ, amb l’única finalitat de garantir en tot moment la seguretat de les persones, instal·lacions, recursos materials o d’altre tipus que es troben en l’ESPAI COWORKING XÀBIA.

L’Ajuntament de Xàbia es reserva el dret de donar de baixa i prohibir l’accés a aquell usuari que no faça les tasques per a les quals fou admesa la seua sol·licitud d’accés al coworking o desatenga les indicacions del personal de l’Oficina de Promoció Econòmica.

EXEMPCIÓ DE RESPONSABILITAT

L’Ajuntament de Xàbia quedarà eximit de qualsevol tipus de responsabilitat relacionada amb els usuaris i la seua activitat i que utilitzen el ESPAI COWORKING XÀBIA únicament com un lloc físic on desenvolupar el seu treball.

ACCEPTACIÓ DE LES BASES

La instal·lació en l’ESPAI COWORKING XÀBIA pressuposa l’acceptació de les presents bases i la renúncia a qualsevol reclamació.

L’incompliment de qualsevol punt de les presents bases donarà lloc a la resolució anticipada del contracte per a la utilització de l’ESPAI COWORKING XÀBIA i el codi d’accés personal quedarà desactivat.