Bus de la Llengua

Arriba a Xàbia

El bus de la llengua, el projecte engegat per la Direcció General de Política Lingüística, ja té el motor encés per a dur el valencià a les comarques.

El vehicle per al foment del valencià és una "eina més" de la campanya 'Sempre teua' que va anunciar la Conselleria en setembre de 2017, ha explicat el conseller Vicent Marzà davant l'autobús blanc i descapotable on tant menuts com estudiants i famílies poden participar en cinc tallers "lúdics" en què el valencià és la matèria primera del joc.

De moment, l'autobús visitarà 106 pobles. Així, els jocs en valencià arribaran sobre rodes fins a 16 municipis castellanoparlants. D'aquesta manera queda palesa la intenció d'Educació de bastir ponts al voltant de les dues llengües oficials del País Valencià.

El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, ha destacat la jocositat de les activitats, d'entre les quals destaca 'Una de quatre', un joc interactiu en què es pot participar emprant les tauletes electròniques de què disposa l'autobús o instal·lant-se una aplicació al mòbil. A més, també es podrà disfrutar d'altres 'tallers' com 'L'alfaruleta', 'El conte volador' i 'Paraules esteses'.

Trobat a: El bus de la llengua viatja a més de 100 pobles per a jugar amb el valencià

Ubicació del bus:

26 de novembre a la placeta del Palau d'esports

27 de novembre al col·legi Arenal

28 de novembre a la plaça de la Constitució

Horari d'obertura: 9 a 16h

(article del Divendres, 9 de març de 2018 13:45h - Diari La Veu [online])

Per més informació: Sempre teua GVA